Ontspannen Ja! Maar hoe dan?!

>> Kom onderzoeken, ervaren en experimenteren in ons Ontspan LAB

Jouw ontspan moment

Stel je voor… een moment voor jezelf om je helemaal onder te dompelen in de wereld van ontspannen. Je lichaam en je mind voelen ontspannen terwijl je nieuwe ontspan ervaringen opdoet en blijvend bewuster wordt van je gedrag, gedachten en gevoel.

Je hoeft het niet alleen te doen

Het is super moeilijk om uit dat ‘alsmaar-moeten-hamsterwiel’ te stappen als je de uitgang niet ziet of te bang bent voor wat er dan zal gebeuren. Het is ontzettend ingewikkeld om zelf je blinde vlekken te spotten. Je kunt namelijk niet én de dokter én de patiënt tegelijkertijd zijn.

In de Ontspan LAB sessie wordt je begeleid door een Ontspan coach én een Ontspan specialist. Je krijgt persoonlijke coaching zodat je het maximale voor jou uit een sessie haalt. Ook delen deelnemers hun ervaringen en tips.

In twee uur tijd regent het inzichten. Hoe relaxt!

 

Het Ontspan LAB raad ik aan omdat je in een safe space aan de slag gaat. Het is echt heel comfortabel. Wat ik ook heel fijn vond was de groepsdynamiek en samen ervaringen delen, dat zal je bij een yoga les niet doen. In het LAB is het echt een mix van hoe ontspan je lichamelijk, maar ook delen hoe het voor iedereen verschillend is. Zo ondersteunend voor mijn eigen proces om elkaars ervaringen te horen. – Sophie

Praktische tips

Je ervaart welke ontspanopties altijd dichtbij zijn voor noodgevallen als een spannende presentatie of krijsende kinderen op de achterbank tijdens rush hour.

De Ontspan LAB sessie was heel helpend om op dat moment ontspanning te vinden maar ook in het ontdekken wat ontspanning kan brengen tussen de bedrijven door. – Marjon

Ontmasker je ontspan blokkades

Ook krijg je helder wat jou keer op keer weer blokkeert te ontspannen. Je ontmaskert je blokkades en weet hoe je ontspanning in je leven brengt.

Een Ontspan LAB sessie is echt een ontspan experience voor body, mind & soul. Het gaat echt zoveel verder dan een eenvoudige zonnegroet. Ik raad de Ontspan LAB sessies echt aan voor mensen die ontspannen serieus in hun leven willen integreren. – Marloes

Ontspan LAB

Het Ontspan LAB is perfect voor jou als je continu AAN staat, er moedeloos van wordt dat ontspannen niet lukt en je nieuwsgierig bent naar waarom je er niet in slaagt te ontspannen.

Het maakt niet uit of je helemaal nieuw bent of al ervaring hebt met ontspannen. Door de opzet van het Ontspan LAB gaat iedereen aan de slag met zijn eigen proces.

Dit brengt een sessie in het Ontspan LAB

De basis van ons Ontspan LAB is een veilige onvoorwaardelijke en oordeelloze setting waar je vrij kunt delen en bewegen. Niets is gek en alles is te gek.

Elke Ontspan LAB sessie heeft een eigen thema en een eigen experience aan zelfonderzoek en ervaren. Je krijgt inzicht in hoe ontspannen wel voor je werkt en ontmaskert je eigen blokkades:

 • Je begrijpt waarom het niet lukt te ontspannen
 • Je ervaart welke manieren van ontspannen bij jou passen
 • Je oefent met actief en passief ontspannen
 • Je ontdekt hoe je rust, ruimte en moeiteloosheid in je leven brengt
 • Je leert hoe je ontspannen onderdeel maakt van je dagelijks leven

Hoe ziet het programma er uit?

Een week voor de Ontspan LAB sessie krijg je een voorbereidende opdracht die als basis dient voor de deelronde bij de start. Vervolgens stappen we de ontspan experience van ca 2 uur in: een flow van zelfonderzoek, ervaren, experimenteren en reflecteren.

Zonder oordeel onderzoek je wat er gebeurt;

 • wat voel je?
 • welke gedachten komen voorbij?
 • wat doe je wel en niet?

We ronden het Ontspan LAB af met ieders grootste inzichten.

Locaties

 • Gouda, De Goudse Praktijk, Elizabeth Wolffstraat 1
 • Ameide (Utrecht), Aaksterveld 2

Ticket prijs

€ 77,- (incl btw)

Het Ontspan LAB is een plek waar ik leer ontspannen én die mij herinnert te ontspannen. Ik kan het met niets anders vergelijken.

Wat ik fijn en knap vind, is dat het voorbereid is met verschillende ontspan ervaringen en dat er toch geen haast of moeten is. De sessie op zich is al heel relaxt.

Ik raad een Ontspan LAB sessie aan vanwege de toegankelijke en veilige sfeer en omdat een sessie echt goed doordacht en voorbereid is. Saskia en Eylem willen je oprecht samen met de anderen verder helpen in moeiteloser ontspannen leven. – Annemarie

Ontspan coaches & specialisten

Saskia Burgerhout – Transpersoonlijk coach en veranderconsultant (Oprichtster Ontspan Academie)

In de LAB sessies coacht Saskia vanuit haar ervaring als verander manager, transpersoonlijk coach en ervaringsdeskundige.

Implementatie- en verandermanagement ervaring deed Saskia op als projectmanager en business consultant bij respectievelijk KPN en Atos Consulting. Ze heeft voor grote bedrijven gewerkt, verenigingen en universiteiten. Daarnaast heeft zij zich met verschillende opleidingen (medische basis opleiding, shiatsu massage, reiki, NLP, oplossingsgericht coachen en transpersoonlijke coaching) ontwikkeld tot een transpersoonlijk holistisch coach.

Met drie keer uitvallen door overspannenheid/ burn-out weet Saskia als geen ander hoe het is om continu AAN te staan. In mei 2021 werd zij voor 80% afgekeurd, maar sinds maart 2022 is ontspannen de basis voor haar leven en werken.

Eylem Taş – Yoga- & adem docente (Studio Yogasana Gouda)

Eylem heeft een creatieve basis als industrieel ontwerper. Na haar opleiding heeft ze in veel verschillende branches gewerkt. Van Verkoopmanager bij Bijenkorf en KPN-winkels tot projectmanagement ondersteuning in de IT wereld. In de meeste functies staat “de Mens” centraal. Gedurende haar werk carrière heeft ze zich verdiept in Yoga en zich bekwaamd als yoga docente.

Sinds 2014 geeft ze verschillende soorten yogalessen in Gouda. Met de bewegingen en ademtechnieken van Yoga wil Eylem mensen bewust maken van hun lichaam en hen begeleiden bij het krijgen van een sterk en soepel lijf.

Wendy Rodenburg – Yoga docente en communicatie specialist (Acht yoga, creatie & communicatie)

Wendy deed een studie communicatie en heeft ruim 15 jaar ervaring in het bedrijfsleven. Ze werkt momenteel als freelance marketing communicatie specialist en geeft hiernaast yogalessen. Dankzij haar diverse mindfulness en yoga-opleidingen weet ze hoe diepe ontspanning voelt en hoe dat over te brengen aan anderen. Naast yoga is ze graag creatief bezig. Ze heeft daarom een start gemaakt met de opleiding tot docent beeldende kunst & vormgeving aan de Willem de Kooning academie. Hiermee is ze gestopt toen ze op wereldreis ging.

Wendy gebruikt de adem en het lichaam om je bewust te maken van wat je voelt, energie stromen, verschillen tussen links en rechts. Ze leert je technieken om nog dieper te ontspannen. Maar het allerbelangrijkste vindt ze het dat je technieken leert die je zelf kunt toepassen in je dagelijks leven.

Wist je dat:

 • Continu AAN-staan niet alleen jouw lichaam tijdelijk uitput, maar ook zorgt voor slijtage van bijvoorbeeld je vaten en je hart?
 • Het negeren van lichaamssignalen als gevolg van spanning en stress het risico vergroot op burn-out, angststoornissen en depressies?
 • Continu AAN-staan maakt dat je mentale verwerkingscapaciteit steeds meer afneemt, waardoor je prestaties verslechteren en daarmee een grote negatieve impact hebben op je carrière of de continuïteit van je onderneming?
 • Continu AAN-staan voer is voor je vileine inner critic die jouw basisvertrouwen en je veerkracht laat afbrokkelen?
 • Deze inner critic ook jouw gedachten en gedrag naar je omgeving beïnvloedt en je steeds sneller uit je slof schiet? Je steeds vaker botst met collega’s en je familie, waardoor op werk én thuis ook de spanning oploopt?

Jouw leven wordt een opeenstapeling van MOETEN in plaats van GENIETEN.

Ervaringen van anderen

Ervaringen van anderen

Stel je voor dat:

 • Jij je stresssignalen herkent en weet welke manieren van ontspannen voor jou werken.
 • Jouw basisvertrouwen en veerkracht toenemen.
 • Jij met plezier leeft en samenwerkt.
 • Jij het leven vanuit vertrouwen tegemoet treedt en de teugels loslaat waardoor speelsheid, creatiekracht en vreugde vrijkomen.
 • Jij je fit en opgeruimd voelt en met gemak prioriteiten stelt.
 • Jij als rolmodel voor je kinderen, familie, vrienden en collega’s meer rust en ruimte creëert om te zijn wie je bent en hoe je je voelt.

Maar misschien denk je dat het nog wel meevalt…

Dat je het nog wel recht kan trekken met een keer vroeg naar bed of een rondje wandelen.

Je realiseert je wellicht nog niet hoe schadelijk continue stress is voor jouw lichaam, omdat je simpelweg de basiskennis niet hebt. Je weet eigenlijk niet welke lichaamssignalen je kunt lezen en hoe dan te acteren. Ook heb je geen idee van de vele ontspanmogelijkheden die je altijd tot je beschikking hebt en denk je zuchtend ‘ik moet eerst daar heen, of dat kopen of die specialist vragen voordat ik kan ontspannen’. Of je weet als persoon die continu AAN staat überhaupt niet wat werkt om te ontspannen.

Hoe zou het voor je zijn, als:

 • Je begrijpt hoe spanning en ontspanning werken voor je lijf, hoofd en gedrag, zodat je bewust bent van wat je kan doen om balans te creëren?
 • Je lichaamssignalen herkent en je aandachtspier zo is getraind dat je voelt wat je nodig hebt in het moment?
 • Je een verscheidenheid van laagdrempelige, direct toegankelijke ontspanmogelijkheden tot je beschikking hebt die bij jou en jouw leven passen?
 • Je inzicht hebt in het effect van jouw gedachten op je gedrag en gemoedstoestand?
 • Ontspannen als een tweede natuur geïntegreerd is in jouw dagelijkse activiteiten?

Grijp op tijd in!

Leer rust te nemen in je dagelijks leven voor een gezonder leven.

Als we niets doen, valt in 2030 een kwart van de werkenden uit door stress!

 • Burn-out is beroepsziekte nummer 1 in Nederland.
 • Eén op de zes medewerkers in Nederland heeft burn-outklachten en het aantal medewerkers dat uitvalt vanwege overspannenheid- en burn-outklachten blijft stijgen
 • Eén op de vijf Nederlanders geeft aan zó gestrest te zijn, dat echt ontspannen niet lukt.
 • 37% geeft werkdruk of werkstress als reden van verzuim
 • 2021: 11 miljoen dagen verzuim door stress (2020: 9 miljoen)
 • 2021 gaf 40% van de werkgevers aan dat werkdruk tot één van de belangrijkste risico’s binnen het bedrijf hoort

Bron: TNO, Arbo Unie, NCPBS en VMC

If you don’t make time

for your wellness

you will be forced to make time

for your illness

Pak nu je agenda en plan je Ontspan LAB in…

en begin met voor jezelf te zorgen.