Ontspannen Ja! Maar hoe dan?!

Jouw ontspan moment

Stel je voor… een moment voor jezelf om je helemaal onder te dompelen in de wereld van ontspannen. Je lichaam en je mind voelen ontspannen terwijl je nieuwe ontspan ervaringen opdoet en blijvend bewuster wordt van je gedrag, gedachten en gevoel.

Je hoeft het niet alleen te doen

Het is super moeilijk om uit dat ‘alsmaar-moeten-hamsterwiel’ te stappen als je de uitgang niet ziet of te bang bent voor wat er dan zal gebeuren. Het is ontzettend ingewikkeld om zelf je blinde vlekken te spotten. Je kunt namelijk niet én de dokter én de patiënt tegelijkertijd zijn.

In de Ontspan LAB sessie wordt je begeleid door een Ontspan coach én een Ontspan specialist. Je krijgt persoonlijke coaching zodat je het maximale voor jou uit een sessie haalt. Ook delen deelnemers hun ervaringen en tips.

In twee uur tijd regent het inzichten. Hoe relaxt!

 

Het Ontspan LAB raad ik aan omdat je in een safe space aan de slag gaat. Het is echt heel comfortabel. Wat ik ook heel fijn vond was de groepsdynamiek en samen ervaringen delen, dat zal je bij een yoga les niet doen. In het LAB is het echt een mix van hoe ontspan je lichamelijk, maar ook delen hoe het voor iedereen verschillend is. Zo ondersteunend voor mijn eigen proces om elkaars ervaringen te horen. – Sophie

 

Hoe werkt het Ontspan LAB?

Het Ontspan LAB is perfect voor jou als je continu AAN staat, er moedeloos van wordt dat ontspannen niet lukt en je nieuwsgierig bent naar waarom je er niet in slaagt te ontspannen.

Het maakt niet uit of je helemaal nieuw bent of al ervaring hebt met ontspannen. Door de opzet van het Ontspan LAB gaat iedereen aan de slag met zijn eigen proces.

Dit brengt een sessie in het Ontspan LAB

De basis van ons Ontspan LAB is een veilige onvoorwaardelijke en oordeelloze setting waar je vrij kunt delen en bewegen. Niets is gek en alles is te gek.

Elke Ontspan LAB sessie heeft een eigen thema en een eigen experience aan zelfonderzoek en ervaren. Je krijgt inzicht in hoe ontspannen wel voor je werkt en ontmaskert je eigen blokkades:

  • Je begrijpt waarom het niet lukt te ontspannen
  • Je ervaart welke manieren van ontspannen bij jou passen
  • Je oefent met actief en passief ontspannen
  • Je ontdekt hoe je rust, ruimte en moeiteloosheid in je leven brengt
  • Je leert hoe je ontspannen onderdeel maakt van je dagelijks leven

Hoe ziet het programma er uit?

Een week voor de Ontspan LAB sessie krijg je een voorbereidende opdracht die als basis dient voor de deelronde bij de start. Vervolgens stappen we de ontspan experience van ca 2 uur in: een flow van zelfonderzoek, ervaren, experimenteren en reflecteren.

Zonder oordeel onderzoek je wat er gebeurt;

  • wat voel je?
  • welke gedachten komen voorbij?
  • wat doe je wel en niet?

We ronden het Ontspan LAB af met ieders grootste inzichten.

Locaties

  • Gouda, De Goudse Praktijk, Elizabeth Wolffstraat 1

Ticket prijs

€ 77,- (incl btw)

Het Ontspan LAB is een plek waar ik leer ontspannen én die mij herinnert te ontspannen. Ik kan het met niets anders vergelijken.

Wat ik fijn en knap vind, is dat het voorbereid is met verschillende ontspan ervaringen en dat er toch geen haast of moeten is. De sessie op zich is al heel relaxt.

Ik raad een Ontspan LAB sessie aan vanwege de toegankelijke en veilige sfeer en omdat een sessie echt goed doordacht en voorbereid is. Saskia en Eylem willen je oprecht samen met de anderen verder helpen in moeiteloser ontspannen leven. – Annemarie

Ontspan coaches & specialisten

Saskia Burgerhout – Transpersoonlijk coach en veranderconsultant (Oprichtster Ontspan Academie)

In de LAB sessies coacht Saskia vanuit haar ervaring als verander manager, transpersoonlijk coach en ervaringsdeskundige.

Implementatie- en verandermanagement ervaring deed Saskia op als projectmanager en business consultant bij respectievelijk KPN en Atos Consulting. Ze heeft voor grote bedrijven gewerkt, verenigingen en universiteiten. Daarnaast heeft zij zich met verschillende opleidingen (medische basis opleiding, shiatsu massage, reiki, NLP, oplossingsgericht coachen en transpersoonlijke coaching) ontwikkeld tot een transpersoonlijk holistisch coach.

Met drie keer uitvallen door overspannenheid/ burn-out weet Saskia als geen ander hoe het is om continu AAN te staan. In mei 2021 werd zij voor 80% afgekeurd, maar sinds maart 2022 is ontspannen de basis voor haar leven en werken.

Eylem Taş – Yoga- & adem docente (Studio Yogasana Gouda)

Eylem heeft een creatieve basis als industrieel ontwerper. Na haar opleiding heeft ze in veel verschillende branches gewerkt. Van Verkoopmanager bij Bijenkorf en KPN-winkels tot projectmanagement ondersteuning in de IT wereld. In de meeste functies staat “de Mens” centraal. Gedurende haar werk carrière heeft ze zich verdiept in Yoga en zich bekwaamd als yoga docente.

Sinds 2014 geeft ze verschillende soorten yogalessen in Gouda. Met de bewegingen en ademtechnieken van Yoga wil Eylem mensen bewust maken van hun lichaam en hen begeleiden bij het krijgen van een sterk en soepel lijf.

Ervaringen van anderen

Ervaringen van anderen

Pak nu je agenda en boek je Ontspan LAB sessie