Workshop programma Ontspan Academie 2023-2024

“Hé Sas….wanneer staat de eerste workshop weer gepland?”

In de wandelgangen werd al voorzichtig met de agenda in de hand gepolst wanneer de eerste workshops staan gepland.

Eindelijk kan ik je verklappen dat we seizoen 2023-2024 samenwerken met een diversiteit aan bijzondere trainers voor nog meer inspiratie, inzichten en uiteraard ontspanning in je leven.

Workshops Ontspan Academie 2023-2024

*NIEUW* De week afronden en ontspannen het weekend in:

  • T.G.I.F. – schud de week van je af en ga ontspannen je weekend in. Combinatie van actief en passief ontspannen onder begeleiding van Wendy Rodenburg (Acht Yoga) in haar Ontspan Atelier
  • Slow Sunday – na de drukke zaterdag begin je jouw zondag met een relaxte sessie van Wendy.

Op creatieve wijze ontspannen en groeien in bewustzijn:

  • *FAVORIET* The midwife of creativity – we zijn ontzettend blij dat Emmy de Koning weer een sessie komt geven in de Goudse Praktijk. Deelnemers die eerder een sessie met Emmy hebben beleefd, noemen de sessies magisch. Tijdens de sessie begeleid Emmy je in je creatieve proces en ‘leest’ ze jouw eindresultaat én proces. Elke keer is het fascinerend hoeveel inzichten deelnemers mee naar huis nemen.
  • *NIEUW* Maak je eigen vision board – Wendy Rodenburg staat bekend om haar mix van yoga en creativiteit. In haar workshop vision board creëert ze een ontspannen setting en laat ze je ervaren hoe je zelf door middel van creativiteit een stapje naar achter kunt doen om je leven opnieuw te bekijken, te zien wat er belangrijk voor je is en om je doelen te visualiseren.

*NIEUW* Let’s move!

  • Mindful movement – Mindful movement is een sessie waar meditatie wordt gecombineerd met muziek en vrije beweging. Het is voor iedereen toegankelijk en zeer effectief als ontspanningsmethode. De positieve effecten op lichaam en geest van meditatie in beweging zijn onmiddelijk voelbaar en worden uitbundig onderbouwd door wetenschappelijk onderzoek. Tijdens een Mindful Movement sessie mag je je aandacht helemaal naar binnen richten omdat je niets hoeft na te doen of iemand te volgen. De sessie is een absolute pauze van presteren en naar buiten gerichte aandacht. Ik ben daarom super blij dat Marjolein Burgerhout (inderdaad zus van 😊) en oprichter van Mindful Movement in Gouda haar workshop komt geven. En… je hoeft niet te kunnen dansen, want de sessie is geheel faal-vrij en prestatie-vrij.

*NIEUW* Ruimte maken

  • Loslaten de Workshop – al heel lang stond ontspannen rouwen / omgaan met verlies en afscheid op mijn verlanglijst. Ik ben dan ook heel erg blij dat Miek Crouzen, psycholoog en coach, haar prachtige workshop in Gouda wil geven. Loslaten de Workshop is een warme en gedragen dagworkshop waarin er alle ruimte is voor loslaten in de breedste zin. Je onderzoekt wat je niet langer dient, we eren het om het vervolgens ritueel los te laten. Zie het als een najaar-schoonmaak voor je systeem, zodat er ruimte komt voor wat wel écht bij je hoort. Voor een lichter hart en meer energie op dagelijkse basis.

Reacties van deelnemers: opluchting, concreet, inspirerend, ruimte voor kwetsbaarheid, cadeau aan mezelf, ik voel me lichter en steviger in mijn schoenen.

*NIEUW* Ontspan LAB

  • Grip in de chaos – soms lijkt het alsof alles – werk, thuis, relaties – in één keer ontploft en je mee wordt gezogen in een orkaan van chaos in je hoofd. Super stressvol en vaak ook beangstigend. Tijdens het Ontspan LAB ‘Grip in de chaos’ leren én laten Eylem en Saskia je ervaren hoe je in zo’n situatie jezelf kan kalmeren en hoe je heel concreet overzicht en inzicht krijgt om kloppende keuzes te maken.
  • Van AAN naar relax modus – Stap uit de haast en in je rust, in elk moment. Voor mensen met een volle agenda en een vol hoofd, die graag het UIT knopje weer willen vinden zodat ze relaxter in het leven kunnen staan. BONUS: Als kers op de taart zal soundartist Margôt van The lady & the gongs het diepe ontspan moment muzikaal begeleiden.Het Ontspan LAB van AAN naar relax modus is een ervaring waarop je na afloop nog vaak op kan terugvallen.

Wij kijken er naar uit jou te ontmoeten en te begeleiden naar een ontspannen en betekenisvol leven!

Hier vind je het totale workshop programma: Workshop programma 2023-2024

Ontspannen groeten,

Saskia, Eylem, Miek, Wendy, Emmy en Marjolein

Deel dit bericht